Ana içeriğe atla

Otomotiv Sektöründe Boru Kesim Makinası Hakkında Bilmek İstedikleriniz

Endüstriyel alanlarda kullanılan boru çeşitlerinin üretimi, kullanım alanına göre şekillendirilmesi için boru kesim makinaları kullanılır. Boru kesme makinaları, yaka açma, talaşsız kesme ve boru ucu şekillendirme işlemlerini yaparlar. Otomotiv sektöründe kullanılan boru kesim makinaları hakkında bilmek istedikleriniz, boruların imalatının nasıl olduğu konuları olabilir. Endüstriyel makinalar, otomotiv sektöründe, yakıt ve fren hatları, hidrolik sistemler, ısıtma ve soğutma sistemlerde kullanılan farklı malzemelerden yapılmış boruları tasarıma uygun olarak keser ve kullanılabilir hale getirir. Otomotiv Sektöründe Boru Kesim Makinası Hakkında Bilmek İstedikleriniz tam olarak bu yazıda bulabilirsiniz.

Bu yazı ilginizi çekebilir. Kalıp Çevirme Makinaları Nasıl Çalışır?

Otomotiv Sektöründe Boru Kesim Makinası Hakkında Bilmek İstedikleriniz

Otomotiv parçalarının üretilmesinde ihtiyaç duyulan boru malzemeleri, talaşsız boru kesme makinaları ile yapılır. Boru kesme makinaları, yaka açma yöntemleri ile T bağlantı borularının güvenli olmasını ve üretilmesini sağlar. Otomotiv sektöründe bağlantı malzemelerinin yapısı ve kalitesi çok önemlidir. Boru kesim makinasının önemi nedir?

  • Boru kesim makinası hazırlanan tasarıma göre boru üzerinde işlem yapar,
  • Otomotiv malzemeleri için hazırlanan tasarım boru kesim makinesine yüklenir ve boru bağlanır.
  • Lazer kesim yöntemi ile talaşsız kesim yapılır.
  • Otomotiv sektöründe boru kesme makinaları ile ilgili en çok merak edilenler bunlardır.

Boru Kesim Makinası Nasıl Çalışır?

Otomotiv sektöründe kullanılan boru kesim makinası, bilgisayar programlı makinalardır. Otomotiv boru parça ihtiyaçlarına göre tasarımlar yapılır ve boru kesim makinası programına tasarım eklenir. Kullanılacak olan boru malzemesi kesim makinasına bağlanır ve hazırlanan tasarıma göre program sayesinde istenilen özellikte kesim işlemi gerçekleştirilir. Otomotiv türlerine ve boruların kullanım yerlerine, amacına göre ürün bilgileri özellikleri sisteme kaydedildikten sonra bağlanmış olan boru malzemesi kesim işlemi tamamlanır.

Boru Kesim Makinası İle Neler Yapabilirsiniz?

Boru kesim makinaları ile otomotiv sektöründe kullanılan tüm boru ürünlerinin kesim işlemleri yapılır. Yaka açma makinaları ile otomotiv malzemeleri olan, yakıt hattı boruları, motor kilma sistemleri, egzoz geçiş uygulamaları sistemleri üretilir. Talaşsız kesme makinaları daha çok düz borular üzerinde işlemler yapar. Otomotiv sektöründe kullanılan boru türleri, araçların maruz kaldığı aşırı titreşimlere karşı dayanıklı olarak şekilde dirsek bağlantılarının yapılmasını sağlar. Boru ağız açma işlemleri ile sıvı akışında kısıtlama olmamasını sağlar.

İmalat Prosesinize Boru Kesim Makinasını Nasıl Entegre Edebilirsiniz?

Otomotiv sektörü ve tüm endüstriyel sektörlerde kullanılan boru kesim makinası imalat proseslerinden kullanılabiliyor. İmalat prosesine boru kesim makinelerinin entegre işlemleri, makinalar arası bağlantıyı sağlayacak olan otomasyon uygulamaları ile yapılır. Boru kesim makinalarının marka ve model farklılıkları farklı proseslerin uygulanmasını gerektirebilir. Bilgisayar programlı makineler olduğu için imalat prosesinde bulunan diğer makinelerle entegre edilmesi daha kolaydır.

Boru Kesme Makinası

Otomotiv sektöründe, farklı metal özelliklerine sahip boru türleri kullanılmaktadır. Kullanılacağı yeri göre boruların şekilleri, uzunlukları ve kalınlıkları değişebiliyor. Düz boru kesme makinaları, farklı uzunluklarda kesimler yapabiliyor. Boru kesim makinaları, bilgisayar program destekli ve talaşsız kesim yaptıkları için minimum atık parça oluşturuyor. Makine hangi uzunlukta kesim yapmaya ayarlanmışsa atık parça oluşmadan mümkün olan en verimli kesim işlemini gerçekleştirecektir.

Otomotiv Sektöründeki Boru Malzemeleri

Otomotiv malzemeleri üretiminde kullanılan malzemeler, basınç, ısınma ve soğuma özelliklerine göre seçilir.

Boru kesim makinelerinde özel tasarımlar hazırlanarak kesim yapılan boru malzeme türleri şunlardır;

  • Çelik,
  • Paslanmaz çelik,
  • Bakır,
  • Alüminyum,

Boru kesim makinaları, tüm metal boru türleri üzerinde işlem yapabiliyor. Boru kesme makinaları aynı zamanda boru üzerinde delik açma ve düzeltme gibi işlemleri de yapıyorlar. Son teknoloji ile üretilen makineler çok yönlüdür ve ihtiyaca göre tasarımlar yapılmasını sağlar.

İmalatınız yaptığımız makinalarımızı görebileceğiniz Youtube Kanalımız

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kalıp Çevirme Makinaları Nasıl Çalışır?

Sanayi ve birçok endüstri alanında farklı iş kalıplarının kullanılması işlemlerin aksamadan yapılması adına son derece önemlidir. Kullanılan kalıpların sürekli eleman veya işçilik kullanılarak çevrilmesi işlerde ciddi aksamaların olmasına neden olacağından dolayı   kalıp çevirme makinaları   kullanılması en doğrusu olacaktır. Kalıpların kullanım durumlarına göre çevrilmesi ve istenen şekilde olması adına makinadan destek alınması son derece basit onaylar gerektiren bir işlemdir. Bu sayede işlerde seri olunması ve istenen kalıpların üretim aşamasında çevrilmesi sağlanır. Kullanım amacı son derece faydalı olmasına karşılık her durumda kullanılır olduğunu söylemek yanlış olacaktır. Aksine kalıpların çevrilmesi için uygun sanayi kolunda ve kalıp kullanımında olması gereklidir. Ayarlamalar yapıldıktan sonra kalıpların çevrilmesi için başla ve bitir komutlarını uygulatma prensibine dayanan bir makinedir. MESS iş güvenliğinin yıldızları yarışmasında 2021 yılı kazanları belli oldu. Bu...

Mermer Çevirme Makinaları Nasıl Çalışır?

Mermer kullanım alanı ve yapısı gereği oldukça fazla yerde karşınıza çıkan bir malzemedir. Dokusu, rengi veya dekorasyon işlemlerinde kullanılır olması bazı işlemler için makinelerin kullanılmasına da zemin hazırlar. Taşın doğası gereği ağır olması çevirme, işleme sokma tarzında adımlar için bunu sağlayacak basit düzeyde makinaların olmasını da zorunlu kılar. Mermer Çevirme Makinaları hakkında detaylı bilgiyi bu yazıda bulabilirsiniz. Bundan dolayı  mermer çevirme makinaları  bu konuda en sık kullanılan makinalar arasında kendine yer edinir. Temel düzeyde bir sistematiği olan makinaların basınçla çalışan ve çift yönlü çalışma özelliği olan yapılar olduklarını söylemek yanlış olmayacaktır. Mermerlerin ağır olmaları çevirme işlemlerinde insan veya düzeneği olmayan makine kullanımını imkansız bir hale getirdiğinden bu tarz bir makine olmazsa olmazdır. Bu yazı ilginizi çekebilir.  MESS İş Güvenliğinin Yıldızları Ödüllerinde Makinamız Ödül Aldı Mermer Çevirme Makinası Ne İşe Y...

Makine İmalatında Güvenlik Hakkında Bilmeniz Gerekenler

  Türkiye iş sağlığı ve güvenliği yönetmeliklerinde makine güvenliği için yönergeler yayınlamıştır.  Ayrıca uluslararası Standart kuruluşları tarafından yönetilen katı standartlar vardır. Bunu akılda tutarak, makinelerinizin çalışır durumda kalması için. Personelinizin yaralanmamasına yardımcı olmak için makina imalatında güvenlik hakkında bilmeniz gerekenler. Makine imalatında güvenlik hakkında bilmeniz gereken 10 unsur: Riskler Standartlar Amaç Kurulum yer Koruma Tabela Eğitim Bakım Revizyonlar 1. Risk Değerlendirmesi Herhangi bir  yeni makineye yatırım yapmadan önce , potansiyel riskleri ve bunların en iyi nasıl yönetilebileceğini belirlemek için bir risk değerlendirme alıştırması yapmalısınız. Bu, ekipmanın amacının ve işlevinin, nasıl ve nerede ve kim tarafından kullanılacağının belirlenmesini içerecektir. Faaliyetinde ve konumunda olası tehlikeleri araştırın. Personelinizi doğal tehlikelerden nasıl koruyacağınızı bilmeniz gerekir. Bunlar, sıcak yüzeyler, keskin kena...