Ana içeriğe atla

Alüminyum İşleme Makinaları Hakkında Bilmek İstedikleriniz

Makina sanayisinde kullanılan birçok ürün, farklı sektörlere hizmet vermeye devam ediyor. Yenilenen teknolojinin güçlü yanları ile her geçen gün daha büyük bir ivme kazanan makinaların arasında ağır tonaj malzeme çevirme makinaları ve alüminyum işleme makinaları yer alıyor. Bu makinaların ne işe yaradığını merak ediyorsanız, sizin için hazırladığımız yazımızı inceleyebilirsiniz.



Alüminyum İşleme Makinaları Fiyatları

Her alanda kullanılan alüminyum malzemenin işlenebilmesi için özel makinalara ihtiyaç duyulur. Alüminyum profillerin kesimi sonrası yapılacak her işleme özel aparatlar üretiliyor. Alüminyum levha, slap, profil, otomatik kasalama makinaları ya da döküm işlemi için farklı makinalara ihtiyaç duyulur. Alüminyum işleme için belirlenen fiyatlar da farklılık gösterir.

Doğada boksit olarak çıkan, katkı maddeleri kullanılarak yüksek haddede işlenen, elektroliz işlemine maruz bırakılarak sıvılaştırılan alüminyum her alanda kullanılır. Alüminyum şekli ise hangi sektörde kullanılacaksa dikdörtgen ya da silindir şeklini alır. Yüksek kaliteli alüminyum malzemenin işleme fiyatları için alanında uzman üreticiden fiyat alabiliyorsunuz.


Alüminyum İşleme Makinaları Fiyat Aralığı

Alüminyum profil işi yapan birçok firma, kolay kullanım sağlayan alüminyum makinalarını kullanabiliyor. Alüminyum işleme hizmetinde profiller için bazı işlemler uygulanıyor. Bu işlemlere ve alüminyum türüne göre fiyatlandırma yapılıyor. Alüminyum işleme alanında uzman makina üreticileri tarafından en uygun fiyatla ve garanti ile işleme uygulaması tamamlanıyor.


Alüminyum işlemede;

  • Delme pres atölye ekipmanları
  • Slot
  • Profil kayıt kertme

Bu işlemlerin yapılması mümkündür. Profiller dışında kalan alüminyum levhalar için de ayrı işlemler yapılıyor. Kertme işlemleri alüminyum doğramalarda yapılabiliyor. Cephe doğrama gibi sistemlerin takviyeli olarak orta kayıt kertme işlemi yapılır. Aynı zamanda cephe, panel sistemi gibi uygulamalarda da yatay kayıt kertme işlemleri yapılabiliyor.



Kalıp Çevirme Makinaları Nasıl Çalışır? bilmek istiyorsanız bu yazıyı okuyun.

Neden Alüminyum İşlenir?

Metallerin sektörlerde kullanımı, endüstriye katkısı oldukça fazladır. Özellikle alüminyum malzemenin kullanışlı olması, düşük maliyeti bu alaşımın kullanımını yaygınlaştırıyor. Alüminyum alaşımının farklı kullanımlara sahip olması; altıgen, kare, dikdörtgen, levha, silindir gibi şekillere sahip olması kullanımını artırıyor.

Doğada en fazla bulunan malzeme olma özelliğine sahip olması ve işlenebilme alternatifleriyle sektörlerde kullanımına devam ediliyor. Otomotiv sektöründe kullanılan çelik malzemenin yanı sıra alüminyum işleme makinaları ile işlenen alüminyum birleştiğinde hafif bir malzemenin ortaya çıkmasını sağlar.


Alüminyum Çubukların İşlenmesi

Alüminyum çubuk, korozyona dirençli, koruyucu oksit kaplamasıyla en dayanıklı malzemeler arasındadır. Deniz suyunda dahi uzun süre ömre sahiptir. Alüminyum işlemede direnç artırıcı anotlama, cila ya da boya işlemi yapılır.

Alüminyum işleme makineleri sayesinde farklı metallere uyum sağlar. Hijyenik yapısı ise gıda sektöründe dahi kullanımını destekler. Doğaya zarar vermeyen, geri dönüşümü oldukça kolay malzemeler arasındadır. Ekonomik olarak işleme fiyatlarına sahiptir.


Otomotiv Sektöründe Boru Yapıştırma Makinası Hakkında Bilmek İstedikleriniz

Alüminyum İşleme Kullanım Alanları Nelerdir?

Alüminyumun farklı şekillerde birçok alanda kullanıldığından bahsetmiştik. Haddeleme işlemi sonrasında endüstri kullanımına uygun haline gelir. Daha sonra ise alüminyum işleme uygulamalarıyla daha fazla direnç ve şekil kazanır.

Makine üretiminde ya da makine ekipmanlarının üretiminde alüminyum malzeme kullanımı yaygındır. Alüminyum çubukların kullanıldığı hidrolik çapak kesme giyotini gibi makinelerde, mühendislik alanına ya da önemli bileşenlere katkısı büyüktür. Kullanım alanlarına bakıldığında; uçak, hava savunma, tıbbi montaj, yarı iletken, silah, otomotiv ve gıda gibi sektörlerde kullanılıyor.

Alüminyum malzemenin işleme süreçlerinde uzman ekip ile destek veriyor. Makine prototipleri oluşturma masrafınızı en aza indirgiyor, Ar-Ge maliyetlerinizi düşürüyor. Alüminyum işleme uzmanlık gerektiren bir alandır. Makine üreticileri arasında en başarılı üretici firmalar tarafından işlenen alüminyum malzeme, önemli bir ekipman parçasına, makineye ya da malzemeye dönüşüyor.


Meşe Makina alüminyum işleme makinaları üretmektedir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kalıp Çevirme Makinaları Nasıl Çalışır?

Sanayi ve birçok endüstri alanında farklı iş kalıplarının kullanılması işlemlerin aksamadan yapılması adına son derece önemlidir. Kullanılan kalıpların sürekli eleman veya işçilik kullanılarak çevrilmesi işlerde ciddi aksamaların olmasına neden olacağından dolayı   kalıp çevirme makinaları   kullanılması en doğrusu olacaktır. Kalıpların kullanım durumlarına göre çevrilmesi ve istenen şekilde olması adına makinadan destek alınması son derece basit onaylar gerektiren bir işlemdir. Bu sayede işlerde seri olunması ve istenen kalıpların üretim aşamasında çevrilmesi sağlanır. Kullanım amacı son derece faydalı olmasına karşılık her durumda kullanılır olduğunu söylemek yanlış olacaktır. Aksine kalıpların çevrilmesi için uygun sanayi kolunda ve kalıp kullanımında olması gereklidir. Ayarlamalar yapıldıktan sonra kalıpların çevrilmesi için başla ve bitir komutlarını uygulatma prensibine dayanan bir makinedir. MESS iş güvenliğinin yıldızları yarışmasında 2021 yılı kazanları belli oldu. Bu...

Mermer Çevirme Makinaları Nasıl Çalışır?

Mermer kullanım alanı ve yapısı gereği oldukça fazla yerde karşınıza çıkan bir malzemedir. Dokusu, rengi veya dekorasyon işlemlerinde kullanılır olması bazı işlemler için makinelerin kullanılmasına da zemin hazırlar. Taşın doğası gereği ağır olması çevirme, işleme sokma tarzında adımlar için bunu sağlayacak basit düzeyde makinaların olmasını da zorunlu kılar. Mermer Çevirme Makinaları hakkında detaylı bilgiyi bu yazıda bulabilirsiniz. Bundan dolayı  mermer çevirme makinaları  bu konuda en sık kullanılan makinalar arasında kendine yer edinir. Temel düzeyde bir sistematiği olan makinaların basınçla çalışan ve çift yönlü çalışma özelliği olan yapılar olduklarını söylemek yanlış olmayacaktır. Mermerlerin ağır olmaları çevirme işlemlerinde insan veya düzeneği olmayan makine kullanımını imkansız bir hale getirdiğinden bu tarz bir makine olmazsa olmazdır. Bu yazı ilginizi çekebilir.  MESS İş Güvenliğinin Yıldızları Ödüllerinde Makinamız Ödül Aldı Mermer Çevirme Makinası Ne İşe Y...

Makine İmalatında Güvenlik Hakkında Bilmeniz Gerekenler

  Türkiye iş sağlığı ve güvenliği yönetmeliklerinde makine güvenliği için yönergeler yayınlamıştır.  Ayrıca uluslararası Standart kuruluşları tarafından yönetilen katı standartlar vardır. Bunu akılda tutarak, makinelerinizin çalışır durumda kalması için. Personelinizin yaralanmamasına yardımcı olmak için makina imalatında güvenlik hakkında bilmeniz gerekenler. Makine imalatında güvenlik hakkında bilmeniz gereken 10 unsur: Riskler Standartlar Amaç Kurulum yer Koruma Tabela Eğitim Bakım Revizyonlar 1. Risk Değerlendirmesi Herhangi bir  yeni makineye yatırım yapmadan önce , potansiyel riskleri ve bunların en iyi nasıl yönetilebileceğini belirlemek için bir risk değerlendirme alıştırması yapmalısınız. Bu, ekipmanın amacının ve işlevinin, nasıl ve nerede ve kim tarafından kullanılacağının belirlenmesini içerecektir. Faaliyetinde ve konumunda olası tehlikeleri araştırın. Personelinizi doğal tehlikelerden nasıl koruyacağınızı bilmeniz gerekir. Bunlar, sıcak yüzeyler, keskin kena...