Ana içeriğe atla

Pres Atölye Ekipmanları Nelerdir?

Pres atölye ekipmanları, kullanım alanları ve amaçlarına göre farklı özelliklere sahiptir. Ekipman üretimleri, kullanım alanına ve ihtiyaca göre özel tasarlanarak üretilir. Parça transferi, kalıp değiştirme ve otomatik kasalama makinaları gibi çok farklı alanlar için pres atölye ekipman çeşitleri bulunuyor. Pres atölye ekipmanları arasında şunlar yer alıyor.


  • Parça taşıma sistemi,
  • Kalıp taşıma sistemi,
  • Yüksek hızda kalıp değiştirme sistemi,
  • Pres emniyet valf,
  • Titreşim sönümleri sistemi,
  • Pres proses kontrol ünitesi,

Kullanım alanları ve endüstriyel sektörlere göre ihtiyaç duyulan ekipman çeşitleri çok fazladır. Pres atölye ekipmanları, makinelerin sorunsuz çalışması için uyumlu olmalıdır. Her ekipmanın tasarımı, üretimi ve fiyatı birbirinden farklıdır. Tüm ekipmanlar, işlemlerin yüksek verimlilikte ve en iyi güvenlik sisteminde yapılmasını sağlar.

Otomatik Kasalama Makinaları Nedir? öğrenmek için bu yazıyı okuyun.

Rulo Yollukları

Pres atölye ekipmanları arasında yer alan ve farklı alanlarda kullanılan rulo yolluklar, pres uygulanacak olan malzemenin yönlendirilmesini sağlar. Rulo yolluğu, işleme aşamasında kalıba doğru gelen sacın yaptığı sehimi engellemek ve işlemin rulo açılmadan yapılmasını sağlamak için geliştirilmiştir.

Rulo açma ünitelerinde sac ruloların kalıba doğru hareket etmesinde sac alt bölümüne çeşitli ekipmanlar konuluyor. Bu ekipmanlar çoğu zaman sehimden kaynaklı üretim hatalarının olmasına ve iş güvenliği risklerinin oluşmasına neden olabiliyor. Üretim hatalarının giderilmesi ve iş güvenliğinin en iyi şekilde sağlanabilmesi için pres kalıp ebatlarına göre özel tasarımlı rulo yolluklar üretilir.

Pres rulo giriş bölümüne monte edilebilen rulo yollukların, kalıba uzaklığı ve yüksekliği ayarlanabiliyor. Kullanım alanlarına göre yükseklik ayarları manuel ya da motor sistemi ile yapılabiliyor. Pres kalıp makinalarında yapılacak olan işlemlere ve makine ebatlarına göre özel tasarlanması, planlanan işlerin daha güvenli yapılmasını sağlıyor.



Mobil Tablalar

Pres atölye ekipmanları arasında yer alan mobil tablalar, sac ürünlerinin presleme makinasında daha kolay işlenmesini sağlar. Çalışma alanına göre taşınabilmesi ve istenildiği zaman yön değiştirme işleminin yapılabilmesi, mobil tabla olarak isimlendirilmesini sağlamıştır. Endüstriyel alanlarda, üretimi yapılacak olan ürün tasarımına göre özel olarak tasarlanır ve üretilir. Ebat ölçüleri, yapılacak olan sac işlemi ve pres işlemlerine göre özel olarak belirlenir. Mobil tablaların kurulumları ve daha sonraki aşamalarda yön değiştirme işlemleri, uzman ve yetkili elemanlar tarafından yapılır.


Konveyörler

Pres atölye ekipmanları, ürün taşıma sistemleri olarak kullanılır. Konveyör, bir malzemenin iki uç arasında aktarılmasını sağlayan aktarma mekanizmasıdır. Konveryörlerin kullanım alanı ve amacına göre hareketleri yer çekimi, insan gücü ya da makine gücü ile sağlanabiliyor. Büyük ve ağır malzemelerin, pres makinelerine aktarılmasını ve taşınmasını kolaylaştıran mekanizmalardan birisidir. Birçok sektörde kullanılmaya başlayan konveyörler özel olarak tasarlanarak üretiliyor. Kullanım alanlarına göre farklı ürün türlerinden üretilmektedir.


  • Modüler banklı konveyör,
  • Pvc bantlı konveyör,
  • Zincir konveyör,
  • Avare rulolu konveyör,

Pcv bantlı konveyör ekipmanlarında hareket kabiliyeti motor gücü ile sağlanıyor. Daha çok bandı zedelemeyecek ve sıcağa maruz kalmayacak ürün taşıma alanlarında tercih ediliyor. Diğer konveryör türlerine göre maliyeti daha düşüktür.

Modüler bantlı konveyör ekipmanlarının dayanıklılık orana daha yüksektir. Kullanım sırasında ekipmanda bir hasar oluştuğunda sadece hasar gören kısmın değiştirilmesini sağlayarak düşük maliyetli kullanım seçenekleri sunuyor. Modüler bantlı konveyörler, toz taşıma gibi alanlar için uygun değildir ve minyatür, düz tip, Z tipi, L timi, dönüşümlü konveyör kullanım alanları için uygundur.

Zincir konveyörler, her sektörde rahatlıkla kullanılabilecek şekilde tasarlanır ve üretilir. Ekipman hareketini motor gücünden alır ve zincir yardımıyla sağlar. Ürün taşıma işlemleri için zincirler ürüne, rulo, kanca, kap, kova ile bağlanarak yapılır.

Meşe Makina Pres Atölye ekipmanı üretmektedir Ayrıntılı bilgi için lütfen arayınız.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Alüminyum İşleme Makinaları Hakkında Bilmek İstedikleriniz

Makina sanayisinde kullanılan birçok ürün, farklı sektörlere hizmet vermeye devam ediyor. Yenilenen teknolojinin güçlü yanları ile her geçen gün daha büyük bir ivme kazanan makinaların arasında ağır tonaj malzeme çevirme makinaları ve alüminyum işleme makinaları yer alıyor. Bu makinaların ne işe yaradığını merak ediyorsanız, sizin için hazırladığımız yazımızı inceleyebilirsiniz. Alüminyum İşleme Makinaları Fiyatları Her alanda kullanılan alüminyum malzemenin işlenebilmesi için özel makinalara ihtiyaç duyulur. Alüminyum profillerin kesimi sonrası yapılacak her işleme özel aparatlar üretiliyor. Alüminyum levha, slap, profil, otomatik kasalama makinaları ya da döküm işlemi için farklı makinalara ihtiyaç duyulur. Alüminyum işleme için belirlenen fiyatlar da farklılık gösterir. Doğada boksit olarak çıkan, katkı maddeleri kullanılarak yüksek haddede işlenen, elektroliz işlemine maruz bırakılarak sıvılaştırılan alüminyum her alanda kullanılır. Alüminyum şekli ise hangi sektörde kullanılacaks

Makine İmalat Sektöründe Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

  Sanayileşme ve makineleşmenin gelişim göstermesi, sektörel bazda ilerlemeleri de hızlandırıyor. İnsan gücü ile yapılaması son derece zor olan ve uzun süren bir işi makineler oldukça kısa sürede ve kolay yapıyor. Makinelerin bu denli revaçta olması, makine üreticilerinin de bu konuya daha özenli bakmasını gerektiriyor. Toplumsal ve sanayi anlamında gerek duyulan ve işleri gerçek anlamda sorunsuz çıkaracak skalada makine üretimine yönelmeleri gerekiyor.   Makine imalat sektörü   için hangi konuların önemli olduğunu bu yazıda öğrenebilirsiniz. Bu yazı ilginizi çekebilir.  Makina İmalatında Ar-Ge ve İnovasyonun Önemi ​​​​​Makine Üretimi Nasıl Yapılır? Her sektörün kendine özgü bir çalışma florası bulunuyor. Bu florada işlerim yavaşlaması ya da durması, işletmelere maddi kayıp olarak dönüyor. Makine üreticilerinin makine üretim tespitlerinde bu duruma engel olucu lezyonları tespit etmesi doğru makineleri üretmeleri adına önem taşıyor. İhtiyacı karşılayan, Küçük düşünmeyen, Az parçalı anca

Verimli Makine Üretimi Nasıl Yapılır?

  Makine üretimleri çeşitli analizler yapıldıktan sonra verimliliği artıracak yöntemler kullanılarak yapılır. Verimlilik, üretim yapan tüm işletmeler için olmazsa olmazlardan birisidir. Üretimde verimlilik arttıkça işletmenin kazancı ve karı artacaktır.   Verimli makine üretimi   gelişmiş teknolojiler kullanılır ve ihtiyaç duyulan ürünün üretilmesini sağlayacak makinalar üretilmeye başlanır. Günümüzde verimli makine üretimleri tamamen bilgisayar programları ve yapay zeka sistemleri kullanılarak yapılıyor. Bu sistemler, makinelerde hata oranını en aza indirerek verimliliğin artmasını sağlıyor. verimli makine üretimi Bu yazı ilginizi çekebilir.  Makina İmalatında Ar-Ge ve İnovasyonun Önemi Verimlilik Analizi Nedir? Verimlilik  analizi, işletmelerin üretim için gerçek verilere nasıl ulaşacağını, elde edilen verilerin karşılaştırılması, sakıncalı yönlerin belirlenerek üretimde yaşanacak sorunların ortadan kaldırılması süreçlerini belirleyen çalışmalar bütünüdür. İşletmeler, üretim sonrası,