Ana içeriğe atla

Pres Atölye Ekipmanları Nelerdir?

Pres atölye ekipmanları, kullanım alanları ve amaçlarına göre farklı özelliklere sahiptir. Ekipman üretimleri, kullanım alanına ve ihtiyaca göre özel tasarlanarak üretilir. Parça transferi, kalıp değiştirme ve otomatik kasalama makinaları gibi çok farklı alanlar için pres atölye ekipman çeşitleri bulunuyor. Pres atölye ekipmanları arasında şunlar yer alıyor.


  • Parça taşıma sistemi,
  • Kalıp taşıma sistemi,
  • Yüksek hızda kalıp değiştirme sistemi,
  • Pres emniyet valf,
  • Titreşim sönümleri sistemi,
  • Pres proses kontrol ünitesi,

Kullanım alanları ve endüstriyel sektörlere göre ihtiyaç duyulan ekipman çeşitleri çok fazladır. Pres atölye ekipmanları, makinelerin sorunsuz çalışması için uyumlu olmalıdır. Her ekipmanın tasarımı, üretimi ve fiyatı birbirinden farklıdır. Tüm ekipmanlar, işlemlerin yüksek verimlilikte ve en iyi güvenlik sisteminde yapılmasını sağlar.

Otomatik Kasalama Makinaları Nedir? öğrenmek için bu yazıyı okuyun.

Rulo Yollukları

Pres atölye ekipmanları arasında yer alan ve farklı alanlarda kullanılan rulo yolluklar, pres uygulanacak olan malzemenin yönlendirilmesini sağlar. Rulo yolluğu, işleme aşamasında kalıba doğru gelen sacın yaptığı sehimi engellemek ve işlemin rulo açılmadan yapılmasını sağlamak için geliştirilmiştir.

Rulo açma ünitelerinde sac ruloların kalıba doğru hareket etmesinde sac alt bölümüne çeşitli ekipmanlar konuluyor. Bu ekipmanlar çoğu zaman sehimden kaynaklı üretim hatalarının olmasına ve iş güvenliği risklerinin oluşmasına neden olabiliyor. Üretim hatalarının giderilmesi ve iş güvenliğinin en iyi şekilde sağlanabilmesi için pres kalıp ebatlarına göre özel tasarımlı rulo yolluklar üretilir.

Pres rulo giriş bölümüne monte edilebilen rulo yollukların, kalıba uzaklığı ve yüksekliği ayarlanabiliyor. Kullanım alanlarına göre yükseklik ayarları manuel ya da motor sistemi ile yapılabiliyor. Pres kalıp makinalarında yapılacak olan işlemlere ve makine ebatlarına göre özel tasarlanması, planlanan işlerin daha güvenli yapılmasını sağlıyor.



Mobil Tablalar

Pres atölye ekipmanları arasında yer alan mobil tablalar, sac ürünlerinin presleme makinasında daha kolay işlenmesini sağlar. Çalışma alanına göre taşınabilmesi ve istenildiği zaman yön değiştirme işleminin yapılabilmesi, mobil tabla olarak isimlendirilmesini sağlamıştır. Endüstriyel alanlarda, üretimi yapılacak olan ürün tasarımına göre özel olarak tasarlanır ve üretilir. Ebat ölçüleri, yapılacak olan sac işlemi ve pres işlemlerine göre özel olarak belirlenir. Mobil tablaların kurulumları ve daha sonraki aşamalarda yön değiştirme işlemleri, uzman ve yetkili elemanlar tarafından yapılır.


Konveyörler

Pres atölye ekipmanları, ürün taşıma sistemleri olarak kullanılır. Konveyör, bir malzemenin iki uç arasında aktarılmasını sağlayan aktarma mekanizmasıdır. Konveryörlerin kullanım alanı ve amacına göre hareketleri yer çekimi, insan gücü ya da makine gücü ile sağlanabiliyor. Büyük ve ağır malzemelerin, pres makinelerine aktarılmasını ve taşınmasını kolaylaştıran mekanizmalardan birisidir. Birçok sektörde kullanılmaya başlayan konveyörler özel olarak tasarlanarak üretiliyor. Kullanım alanlarına göre farklı ürün türlerinden üretilmektedir.


  • Modüler banklı konveyör,
  • Pvc bantlı konveyör,
  • Zincir konveyör,
  • Avare rulolu konveyör,

Pcv bantlı konveyör ekipmanlarında hareket kabiliyeti motor gücü ile sağlanıyor. Daha çok bandı zedelemeyecek ve sıcağa maruz kalmayacak ürün taşıma alanlarında tercih ediliyor. Diğer konveryör türlerine göre maliyeti daha düşüktür.

Modüler bantlı konveyör ekipmanlarının dayanıklılık orana daha yüksektir. Kullanım sırasında ekipmanda bir hasar oluştuğunda sadece hasar gören kısmın değiştirilmesini sağlayarak düşük maliyetli kullanım seçenekleri sunuyor. Modüler bantlı konveyörler, toz taşıma gibi alanlar için uygun değildir ve minyatür, düz tip, Z tipi, L timi, dönüşümlü konveyör kullanım alanları için uygundur.

Zincir konveyörler, her sektörde rahatlıkla kullanılabilecek şekilde tasarlanır ve üretilir. Ekipman hareketini motor gücünden alır ve zincir yardımıyla sağlar. Ürün taşıma işlemleri için zincirler ürüne, rulo, kanca, kap, kova ile bağlanarak yapılır.

Meşe Makina Pres Atölye ekipmanı üretmektedir Ayrıntılı bilgi için lütfen arayınız.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kalıp Çevirme Makinaları Nasıl Çalışır?

Sanayi ve birçok endüstri alanında farklı iş kalıplarının kullanılması işlemlerin aksamadan yapılması adına son derece önemlidir. Kullanılan kalıpların sürekli eleman veya işçilik kullanılarak çevrilmesi işlerde ciddi aksamaların olmasına neden olacağından dolayı   kalıp çevirme makinaları   kullanılması en doğrusu olacaktır. Kalıpların kullanım durumlarına göre çevrilmesi ve istenen şekilde olması adına makinadan destek alınması son derece basit onaylar gerektiren bir işlemdir. Bu sayede işlerde seri olunması ve istenen kalıpların üretim aşamasında çevrilmesi sağlanır. Kullanım amacı son derece faydalı olmasına karşılık her durumda kullanılır olduğunu söylemek yanlış olacaktır. Aksine kalıpların çevrilmesi için uygun sanayi kolunda ve kalıp kullanımında olması gereklidir. Ayarlamalar yapıldıktan sonra kalıpların çevrilmesi için başla ve bitir komutlarını uygulatma prensibine dayanan bir makinedir. MESS iş güvenliğinin yıldızları yarışmasında 2021 yılı kazanları belli oldu. Bu...

Mermer Çevirme Makinaları Nasıl Çalışır?

Mermer kullanım alanı ve yapısı gereği oldukça fazla yerde karşınıza çıkan bir malzemedir. Dokusu, rengi veya dekorasyon işlemlerinde kullanılır olması bazı işlemler için makinelerin kullanılmasına da zemin hazırlar. Taşın doğası gereği ağır olması çevirme, işleme sokma tarzında adımlar için bunu sağlayacak basit düzeyde makinaların olmasını da zorunlu kılar. Mermer Çevirme Makinaları hakkında detaylı bilgiyi bu yazıda bulabilirsiniz. Bundan dolayı  mermer çevirme makinaları  bu konuda en sık kullanılan makinalar arasında kendine yer edinir. Temel düzeyde bir sistematiği olan makinaların basınçla çalışan ve çift yönlü çalışma özelliği olan yapılar olduklarını söylemek yanlış olmayacaktır. Mermerlerin ağır olmaları çevirme işlemlerinde insan veya düzeneği olmayan makine kullanımını imkansız bir hale getirdiğinden bu tarz bir makine olmazsa olmazdır. Bu yazı ilginizi çekebilir.  MESS İş Güvenliğinin Yıldızları Ödüllerinde Makinamız Ödül Aldı Mermer Çevirme Makinası Ne İşe Y...

Makine İmalatında Güvenlik Hakkında Bilmeniz Gerekenler

  Türkiye iş sağlığı ve güvenliği yönetmeliklerinde makine güvenliği için yönergeler yayınlamıştır.  Ayrıca uluslararası Standart kuruluşları tarafından yönetilen katı standartlar vardır. Bunu akılda tutarak, makinelerinizin çalışır durumda kalması için. Personelinizin yaralanmamasına yardımcı olmak için makina imalatında güvenlik hakkında bilmeniz gerekenler. Makine imalatında güvenlik hakkında bilmeniz gereken 10 unsur: Riskler Standartlar Amaç Kurulum yer Koruma Tabela Eğitim Bakım Revizyonlar 1. Risk Değerlendirmesi Herhangi bir  yeni makineye yatırım yapmadan önce , potansiyel riskleri ve bunların en iyi nasıl yönetilebileceğini belirlemek için bir risk değerlendirme alıştırması yapmalısınız. Bu, ekipmanın amacının ve işlevinin, nasıl ve nerede ve kim tarafından kullanılacağının belirlenmesini içerecektir. Faaliyetinde ve konumunda olası tehlikeleri araştırın. Personelinizi doğal tehlikelerden nasıl koruyacağınızı bilmeniz gerekir. Bunlar, sıcak yüzeyler, keskin kena...