Ana içeriğe atla

Hidrolik Pres İmalatı Nasıl Yapılır? Bursa’da Hidrolik Pres İmalatının Püf Noktaları

 Hidrolik silindir kullanımı yapılarak sıkıştırma kuvvetinin oluşturulması için kullanılan cihazlara hidrolik pres adı verilir. Herhangi bir şeyi ezmek ya da sıvılara basınç uygulamak için bu cihazdan yararlanılır. Hidrolik pres imalatı firmamız tarafından yapılmakta olup, imalat süreci özverili bir şekilde hayata geçirilmektedir. Hidrolik pres makinelerinin çalışma prensibi, Pascal yasalarına uyumludur.

Hidrolik soğuk kapı presi uygulaması

Bursa’da Hidrolik Pres İmalatının Püf Noktaları

Bursa bölgesinde faaliyet gösteren firmamız, hidrolik pres imalatını hayata geçirir. Bu işlem yapılırken bazı püf noktalara dikkat etmek gerekir. Hidrolik pres makineleri genellikle; dövme, kalıplama, perçinleme, delme, kesme gibi işlemlerde kullanılır. Üretimini sağladığımız hidrolik pres makinesi, bir çok sektörde kullanımı sağlanmak üzere çok amaçlı üretilir.

Hidrolik Pres Çeşitleri

Hidrolik pres makineleri çeşit olarak bir çok farklı açıdan incelenebilir. Hidrolik pres çeşitleri arasında;

  • Laminasyon presler
  • Pnömatik presler
  • C-çerçeve presleri
  • Güç presleri gibi alternatifler bulunur.

Herhangi bir malzemeyi tamamen sıkıştırma özelliğine sahip olan hidrolik pres, silindirik çaplı büyük bir basınç uygular. Kompakt bir yapıya sahip olmasından ötürü de kurulum ve bakım gibi işlemleri oldukça kolaydır.

Hidrolik Pres’in Avantajları

Hidrolik pres makineleri hem kullanım hem de özellik bakımından pek çok avantaj sağlar. Bu makinelerin avantajları arasında;

  • Sağlam olması
  • Radyal piston ve hızlı kapanan pompadan oluşması
  • Maksimum yük koşullarında minimum sapma oranına sahip olması
  • Az güç tüketimi yapması
  • Ekonomik olması
  • Operasyonel esneklik sunması gibi bir çok faktör yer alır.

Piyasa içerisinde manuel ya da otomatik olarak bulunan hidrolik pres makineleri, tarafımızca üretilir.

Hidrolik Pres’in Kapasitesi

Hidrolik pres makinelerini kapasiteleri doğrultusunda sınıflandırmak doğru bir yaklaşımdır. 100 ton ağırlığından başlayarak 640 ton ağırlığına kadar giden hidrolik pres makineleri, ağırlıklarına göre kullanılır. Örnek vermek gerekirse, 640 tonluk bir hidrolik pres makinesi kara tahta ve kontraplak preslerinde kullanıma uygundur. 6 bin ton ağırlığında olan makineler ise ahşap presler için kullanılmalıdır. Dünya geneline bakıldığı zaman çeşitli işlemelere bağlı olarak bir çok farklı hidrolik pres çeşidi görülebilir.

Endüstri Sektöründe Hidrolik Pres Kullanımının Avantajları

Hidrolik pres makineleri farklı endüstriyel alanlarda geçerli olmak kaydı ile, önem arz eden mekanik cihazlar içerisinde yer alır. Ani kuvvetlerin uygulanması gereken durumlarda hidrolik pres makinelerinden yardım alabilmek mümkün olur. Sıkıştırılamaz bir akışkanı kullanarak kapalı alanda basınç uygulayan cihaz, endüstriyel alanda geniş bir kullanım skalasına sahiptir.

Bu yazı ilginizi çekebilir. Verimli Makine Üretimi Nasıl Yapılır?

Hidrolik Pres’in Kullanım Alanları

Daha çok endüstriyel sektör alanları olmak üzere farklı sektörlerde kendisine yer bulan hidrolik pres makineleri;

  • Otomotiv sektöründe
  • Beyaz eşya sektöründe
  • Elektrik sektöründe
  • Gıda sektöründe
  • Spor malzemelerinin üretiminde
  • Laboratuvar vakum paketlemelerinde kullanılır.

Genele bakıldığında daha çok endüstriyel alana hitap etse de, farklı alanlarda da kullanımı söz konusudur. Bursa’da faaliyet gösteren firmamız, hidrolik pres imalatını ağırlık skalasına göre gerçekleştirir.

Hidrolik Pres Uygulamaları

Hidrolik pres makinesi kullanılarak yapılabilecek uygulamalar arasında; çizim, dövme, kabartma, karartma, sıkıştırma ile kalıplama, enjeksiyon ile kalıplama, tank başı şekillendirme, istifleme, çelik cetvel kalıp kesme, tampon oluşturma, ısıtılmış merdane, uçan kesme, konveyor, delme ve muhafaza sistemi oluşturma gibi seçenekler yer alır. Hidrolik pres makinelerinin kendi ağırlıkları ne kadarsa, uyguladıkları baskı da o kadar olur.

Mekanik preslere nazaran daha düşük yatırıma ve işletme maliyetlerine ihtiyaç duyduğu için tercih edilir. Ahşap işleme birimleri ve imalat endüstrisi içerisinde yer alan kuruluşlar bu makinelere bağımlı bir şekilde çalışır.

Meşe makina hidrolik pres imalatı yapmaktadır. Detaylı bilgi almak için bizi arayın. Tel: +90 224 241 24 01

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Alüminyum İşleme Makinaları Hakkında Bilmek İstedikleriniz

Makina sanayisinde kullanılan birçok ürün, farklı sektörlere hizmet vermeye devam ediyor. Yenilenen teknolojinin güçlü yanları ile her geçen gün daha büyük bir ivme kazanan makinaların arasında ağır tonaj malzeme çevirme makinaları ve alüminyum işleme makinaları yer alıyor. Bu makinaların ne işe yaradığını merak ediyorsanız, sizin için hazırladığımız yazımızı inceleyebilirsiniz. Alüminyum İşleme Makinaları Fiyatları Her alanda kullanılan alüminyum malzemenin işlenebilmesi için özel makinalara ihtiyaç duyulur. Alüminyum profillerin kesimi sonrası yapılacak her işleme özel aparatlar üretiliyor. Alüminyum levha, slap, profil, otomatik kasalama makinaları ya da döküm işlemi için farklı makinalara ihtiyaç duyulur. Alüminyum işleme için belirlenen fiyatlar da farklılık gösterir. Doğada boksit olarak çıkan, katkı maddeleri kullanılarak yüksek haddede işlenen, elektroliz işlemine maruz bırakılarak sıvılaştırılan alüminyum her alanda kullanılır. Alüminyum şekli ise hangi sektörde kullanılacaks

Makine İmalat Sektöründe Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

  Sanayileşme ve makineleşmenin gelişim göstermesi, sektörel bazda ilerlemeleri de hızlandırıyor. İnsan gücü ile yapılaması son derece zor olan ve uzun süren bir işi makineler oldukça kısa sürede ve kolay yapıyor. Makinelerin bu denli revaçta olması, makine üreticilerinin de bu konuya daha özenli bakmasını gerektiriyor. Toplumsal ve sanayi anlamında gerek duyulan ve işleri gerçek anlamda sorunsuz çıkaracak skalada makine üretimine yönelmeleri gerekiyor.   Makine imalat sektörü   için hangi konuların önemli olduğunu bu yazıda öğrenebilirsiniz. Bu yazı ilginizi çekebilir.  Makina İmalatında Ar-Ge ve İnovasyonun Önemi ​​​​​Makine Üretimi Nasıl Yapılır? Her sektörün kendine özgü bir çalışma florası bulunuyor. Bu florada işlerim yavaşlaması ya da durması, işletmelere maddi kayıp olarak dönüyor. Makine üreticilerinin makine üretim tespitlerinde bu duruma engel olucu lezyonları tespit etmesi doğru makineleri üretmeleri adına önem taşıyor. İhtiyacı karşılayan, Küçük düşünmeyen, Az parçalı anca

Verimli Makine Üretimi Nasıl Yapılır?

  Makine üretimleri çeşitli analizler yapıldıktan sonra verimliliği artıracak yöntemler kullanılarak yapılır. Verimlilik, üretim yapan tüm işletmeler için olmazsa olmazlardan birisidir. Üretimde verimlilik arttıkça işletmenin kazancı ve karı artacaktır.   Verimli makine üretimi   gelişmiş teknolojiler kullanılır ve ihtiyaç duyulan ürünün üretilmesini sağlayacak makinalar üretilmeye başlanır. Günümüzde verimli makine üretimleri tamamen bilgisayar programları ve yapay zeka sistemleri kullanılarak yapılıyor. Bu sistemler, makinelerde hata oranını en aza indirerek verimliliğin artmasını sağlıyor. verimli makine üretimi Bu yazı ilginizi çekebilir.  Makina İmalatında Ar-Ge ve İnovasyonun Önemi Verimlilik Analizi Nedir? Verimlilik  analizi, işletmelerin üretim için gerçek verilere nasıl ulaşacağını, elde edilen verilerin karşılaştırılması, sakıncalı yönlerin belirlenerek üretimde yaşanacak sorunların ortadan kaldırılması süreçlerini belirleyen çalışmalar bütünüdür. İşletmeler, üretim sonrası,